Нова магистрала по европейски път Е39 в Норвегия ще свърже Крѝстиансан 

...
Нова магистрала по европейски път Е39 в Норвегия ще свърже Крѝстиансан 
Коментари Харесай

Норвежка магистрала ще минава и под водата

Нова магистрала по европейски път Е39 в Норвегия ще свърже Крѝстиансан  на юг и Тронхайм на север. Маршрутът ще свърже района по доста по-добър метод - ще бъдат построени нови мостове и тунели под фиордите. Части от автомагистралата ще минават под морското ниво - заради спецификите на терена, планът даже включва построяването на плаващи подводни тунели. Подводните тунели ще се държат от кабели, закрепени върху понтони с период от 320 м, които пък ще бъдат закрепени от тежки котви на дъното.

Общата дължина на мегамагистралата, за която Норвегия е възнамерявала да похарчи към 40 милиарда евро, е 1121 км, с което ще се редуцира пътят сред двата града с към 200 км. Средната скорост по автомагистралата в подводната й част ще е към 80 км в час, при настояща междинна скорост, която мъчно надвишава 45 км/ч. поради метеорологичните условия.

Не единствено поради " байпаса ", само че и поради отделянето на нездравословни газове държавното управление на Норвегия  реши да стартира строителството на най-големия инфраструктурен план в историята на страната. По принцип европейски път Е39 свързва Тронхайм с датския град Олборг и общата му дължина е 1330 км.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР